pátek 29. července 2022

Morava 2022

 Po dlouhé době Vás opět zdravím. Před týdnem jsme na víkend odjeli na Moravu a byl to ten nejlepší nápad. Prve jsme totiž vybírali úplně něco jiného. Hodně nám pomohlo, že si babička vzala malého uzdo čtvrtka do neděle a Ondra byl u svého táty. Rozhodovali jsme se, jak s těmito volnými dny naložíme. Nejdříve jsme úplně prvně mysleli, že pojedeme do Chorvatska s dětmi, ale to jsme nakonec skrečovali a nakonec, že pojedeme tedy na prodloužený víkend někam jen my dva. Prve mě napadalo někam letět, levné letenky by byly, ale ty ceny za ubytování už byly horší :D. Takže jsme řekli, že pojedeme nahoru k Baltu přímo do Německa k Binzu, super. Naplánovali jsme si to, že budeme spát v autě, vše super...Jenže... To by nebylo ono, kdyby se něco nepokazilo....Bylo to počasí... U nás v ČR krásných 36 stupňů v Binz 20 a polojasno, takže to vyhrála Morava a jsem za to ráda, vlastně mohu mluvit za nás oba. Bylo to nejlepší rozhodnutí, opravdu jsme si to užili, a teď už víme, že pokud někam na víkend, tak na Moravu a nebudeme muset vymýšlet nějaký bejkárny v zahraničí. Každopádně. Minulý rok s námi na Moravě byl Tadeášek, ještě v kočárku, takže se to relativně dalo, ale tento rok jsme chtěli prostě být spolu jen my dva, takže jsme využili nabídky od babičky, a vyrazili. Jeli jsme už ve čtvrtek, že to vezmeme přes Ještěd, tam si dáme večeři a pojede se směr Morava a tam někde přespíme v autě. Ještěd samozřejmě plný, takže nebylo kde zaparkovat, v dešti nahoru se nám úplně nechtělo, takže jsme to vzdali a jeli na jídlo do Potrefené husy do centra Liberce, ještěže tak :D. Okolo 23h jsme vyrazily směr Pasohlávky, a tam si přes aplikaci park4night našli parkoviště na přespání. Dál už Vám ukážu Moravu v obrázcích.




Ještěd přeplněn, takže vyhrála Potrefená husa v centru Liberce.



Ráno jsme se probudili v Pasohlávkách, kde bylo krásně slunečné počasí a hlavně teplo. Krásných 24 stupňů v 6.30 ráno.


_________


První hodiny na Moravě jsme byli hned od rána na koupališti a čekali, až budeme mít připravený pokoj.









Naše první zastávka ve Vinařství Sonberk.


Další zastávka byla u Rozhledny Slunečná, kde jsem nahoře měli plánky kde co je a díky tomu jsme našli i Opilé sklepy.


Opilé sklepy. Neuvěřitelné baráčky, ve kterých je možnost se i ubytovat.







Cestou zpět na ubytování jsme zastavovali a fotili tyto nádhery.


K večeři jsme si dali smažený hermelín a kuřecí řízek.





Další den na nás čekalo Levandulové pole. Skvělá procházka z parkoviště, ale v teplých dnech nezapomeňte opalovací krém jako my :D. A hodně pití!


Našli jsme přenádherný Lom Janičův vrch, ale zákaz snad všeho co šlo, takže jsme to vzdali, projížděli Moravu, dali si na pokojit 20.


Vynikající oběd v Pension u Halmů


A poslední večer jsme si zašli do sklípku Aurora, dali pár skleniček a šli spát a ráno alou domů.

Morava byla opravdu krásná! Miluju ji a už teď vím, že příští rok se vidíme znova 🧡

1 komentář so far

  1. Kdybych si mohla vybrat já, asi bych přece jen dala přednost lokalitě, kde je kolem dvaceti stupňů před místem, kde je 36. Jakmile je venku přes třicet, tak pokud to jde, z domu vycházím, až když slunce zapadá. Ale možná bych se také nakonec rozhodla pro Moravu. Zvlášť, kdyby byla naděje, že se půjde do nějakého vinného sklípku. Tak je chládek, tam by člověk vydržel celý den. :-)
    Jinak, fotky jsou krásné. Nejvíce se mi líbí to levandulové pole.

    OdpovědětVymazat

follow me

MonPospi⎟lifestyle - beauty blog © . Template by amashupthemes.com
Posts RSS . Comments RSS